Viral

Dia buk4n p0lis trafik buat ‘p4rt-tlme’.

Kluang: Polis men4fikan g4mbar se0rang pengh4ntar m4kanan d3ngan t4juk ‘Buat P4rtime Kah?’ yang tul4r di Facebook adalah angg0ta tr4fik d4rip4da Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kluang, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Low Hang Seng berk4ta, g4mbar tul4r itu bukan angg0ta tr4fik yang sed4ng membu4t k3rja s4mbilan seb4gai pengh4ntar mak4nan.

“Indivldu yang ditul4rkan semem4ngnya pek3rja pengh4ntar mak4nan dan dla sud4h h4dir ke IPD Kluang serta menges4hkan bah4wa itu gmbar dirlnya yang ditul4rkan di Facebook.

“Pih4k p0lis menasih4tkan or4ng r4mai supaya tidak menul4rkan perk4ra yang tidak dis4hkan benar sebelum menyem4k perkara berkenaan daripada ditul4rkan,” katanya dalam satu kenyataan, di sini.

Beliau berkata, orang ramai yang menyeb4rkan perkara seump4ma itu boleh diambil tind4kan mengikut Sesyen 233(3) Akta K0munikasi dan Multimedia (AKM) 1998

Menurutnya, jika s4bit kesal4han d3nda tidak mel3bihi RM50,000 atau dipenj4rakan tid4k lebih satu tahun atau kedua-duanya.

Terdahulu, tular di Facebook sejak semalam g4mbar seorang pengh4ntar makanan memakai seluar mirip dengan seluar angg0ta traflk dan didkwa sedang melakukan kerja sambilan sebagai penghantar makanan.

Sumber:HMetro/dedah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, klik like dan share serta f0llow page kami untuk cerita menarik, viral dan semasa di hujung jari anda.

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *