Uncategorized

4 Tahun ak Tak Sentuh lstri Sendiri, sbb dia sering Pakai Tuala Wanita. Dia benarkan aku khawin lain. Tapi x sangka lepas khawin lagi, ini berlaku.

Foto sekadar hiasan. Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Salam min. Hide profile aku ye. Macam ini kisahnya. Aku seorang suami yang berkahwin 2. Isteri pertama aku tua 3 tahun dari aku sekarang dia 40 aku 36.

Aku dah berkahwin dengan dia selama 10 tahun tapi masih belum dikurniakan zuriat Sebab isteri aku ada peny4kit yang menyebabkan dia tak boleh mengandung.

Jadi sekarang dia memang sentiasa dalam keadaan kena pakai tuala wanita atau erti kata lain dah hampir 4 tahun aku tidak dapat sentuhnya sebab sentiasa dalam keadaan tidak suci.

Ini disebabkan diarah yang keluar dari peny4kit dia tu memang dah lama aku pun tak reti nan explain macam mana. Jadi pada tahun ke 5 perkahwinan aku telah berkahwin lagi satu atas kebenaran isteri pertama aku.

Alhamdulillah 2 bulan selepas aku berkahwin lagi, isteri kedua telah disahkan mengandung dan selama 5 tahun ni kami dah ada sepasang anak. Jadi persoalan nya sekarang aku tak mampu nak tanggung 2, 2 bini aku ni.

Dengan anak yg semakin membesar ekonomi rumah tangga aku dah mula tak stabil tak tahu mana silapnya. Hubungan aku dengan isteri yang kedua ni memang ok ada anak dia pun kerja bisnes sendiri kadang2 aku bnyk mintak tolong dia topap kan mana yang tak cukup.

Contoh tengah bulan susu anak habis aku tengah kering dia yang beli kan. Tak de apa aku nak ulas pasal perkahwinan ke 2 ni sebab setakat ni elok kami tak de gduh ke apa ke

Korang rasa patut ke aku lepaskan isteri pertama aku tu? Sebab dari segi nafkah btin memang aku dh lama tak dapat semenjak dia skit. Dia tak bekerja sebab doktor nasihatkan dia kena banyak berehat di rumah.

Sebelum ni kerja tapi atas nasihat doktor dah berhenti. Kalau korang kat tempat aku? Apa korang buat.

Komen warganet

Walimah: Masa akad dulu ada rasa bertanggungjawab tak?kalau si suami faham apa itu makna tanggungjawab takde la ambik jalan mudah nak lepaskan bebanan..isteri tu xde tempat lain nk bergantung kpd suami shj..dia rela bermadu sbb tau keadaan diri dia & nak yg terbaik utk suami..moga bahagia dunia akhirat

Sit: Cuba dia pulak kt tempat isteri… Ade boboii… Boboii xleh up… Pastu bau tolo tembelang…. Bini pulakk hilang seleraaa… Agk2 cpt jer dia claim bini neraka… Bang bini tu dh sah2 ko taw dia xsihat.. N dia taw dia xmampu tunaikan hajat kongkek ko dia pasrah bg ko kawen lain..bkn senang taw pompuan redhaa suami nk kawen lain..

Hargaiilaa pengorbanan diaa.. Besar pahala taw jge org sakit… Kesian kt isteri tu.. Klu dia sihat mungkin dia xjd cmtu… Ni org kata ujian.. Jgn masa sihat i lap u. Dh sakit bini sorang2 tanggung… Silap2 allah bg cash..ko pulak xsihat sekali bini muda tinggalkn ko. Bru ad akaii.

Wafi: Rasany kena baca btl2 ni baru komen.. dia bilang isteri prtama ada skt yg kena sntiasa pkai pad.. lps tu xda ank jd isteri prtama bg green light khwin 1 lg dpt 2 ank sepasang.. tt nak lpskn bini prtama sbb dia xmampu jaga lg.. sbb ekonomi mkin sempit, isteri prtama xbole krja, isteri kedua bole tlg top up mn yg ptt.. jd? Kira dia mau cerai bini prtama la tu..

Mika: Bawak la isteri tu brubat kg jgk..tanggungjawab ko terhadap isteri semasa dia sihat jer ker? Perkahwinan bkn atas dasar nafsu semata2…..Isteri kalau suami sakit jaga sampai hujung nyawa..Suami kl isteri sakit nak buang sbb beban..dunia dunia..

Zulaika: Diawal prkahwinan x ada masalah, conclusion skrng ni kau sedang diuji oleh Allah…Isteri prtama tu pda awalnya, x sakit pun kan..elok je kau terima dia, pastu kau nk tambah bini, beliau bagi kebenaran, kau sdg cipta kebahagian dgn keluarga baru kau…

Ada kau fikir perasaan ditempat isteri pertama kau tu???? Bini pertama kau masih ditakuk lama, mnghadap masalahnya sendirian tnpa kau beri perhatian dn ikhtiar utk pulihkan sakitnya…kau dgn lapang dada dn brbesar hati niat nak melepaskan beliau…hurmmmmm

Artikel lain atau KISAH KE 2. Saya seorang suami dan saya ingin minta pendapat dan pandangan warga KRT.

Saya dah kawen 8 tahun lebih. kawen atas dasar suka sama suka. Dikurniakan sepasang cahaya mata yang berumur 7 dan 3 tahun.

Saya PJJ dengan isteri dah hmpir 6 tahun. Dari awal perkahwinan lagi saya dan isteri memang saya dah ade masalah iaitu isteri selalu menolak ajakan saya untuk bersama.

2, 3 bulan sekali baru die melayan..Pernah cecah smpai 5 bulan die tak melayan saya. Kalau melayan pun, cuma ala kadar. Kalau bahasa kasarnya, ibarat macam bersama dengan batang kayu.

Bila ditegur atau nasihat, dituduhnya saya kawen dengan dia sekadar naf su. Cukup terkilan dan terasa dengan tuduhan tu sedangkan dari awal kawen, semua keje umah saya yang uruskan.

masak, kemas umah, basuh dan lipat baju, hampir semua saya uruskan. dia hnya saya tugaskan untuk jaga anak2 je. Yang buatkan saya lagi terkilan bile mak ayah saya pun die tak hormat. Asal balik umah mak ayah saya, mesti tarik muka..

bukan sekali dua, acap kali sampaikan mak ayah saya tegur saya.. saya ha0nya mampu cakap mngkin isteri saya penat. Tu je yang saya mampu jawab.

Lately ni die slalu cakap die rse kosong, rase dah tak ade hati dan perasaan kat saya. Bile saya tanye kenapa, die jawab tak tau. Saya ikhtiar bawak die dapatkan rawatan islam. Alhamdulillah dh selesai.

Tapi still tak ade perubahan. Die masih rse kosong, tak ade hati kat saya. Bila tanye adakah disebabkan orang ketiga, die cakap tak. banyak kali saya tanye dan jawapan die same.. saya percaya dengan jawapan die.

Saya pernah libatkan mak ayah die daplam masalah kami, tapi sampai sekarang tak nampak jalan penyelesaian. Saya dah buat apa yang termampu. doa, solat hajat, istikharah. saya buntu, taktau ape lagi yang perlu saya buat.

Semenjak 2 menjak ni die sibuk ngadap HP. kalo tak layan game, layan fb, tak pun buat bisnes part time die. Saya ni tak diendahkan, ibarat macam saya tak ade. Bile ditegur pasal media social, die marah..

unfriend saya dan keluarga saya kat fb, left group wassap famly saya sampai saya tak tau nak jawab macam mane bile ade yang bertanya.. saya dah penat dengan keadaan ni.

Dengan famly die pun dah mula salahkan saya, cakap saya tak usaha untuk baiki keadaan. Bermacam tuduhan yang famly dia lemparkn kat saya. Cukup terasa. Dalam masa terdekat ni saya akan bawak die pegi kaunseling.

kalau keadaan tak berubah, ape lagi yang perlu saya buat? saya buntu, saya dah penat.. Rase tak mmpu dah nak teruskan perkahwinan dengan keadaan berterusan macam ni.

Maaf jika amik masa warga KRT untuk baca luahan saya yang agak pnjang ni. Mohon warga KRT bantu saya dengan pandangan dan pendapat kalian. Terima kasih…Assalamu’alaikum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *