Uncategorized

“Saya tak pernah melahirkan dia ni” Tular gambar mirip tentera Zi0nis, Naim Daniel beri penjelasan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Sedang umat Islam hangat membicarakan tentang isu Palestin yang diserang tentera Isr@el, tular pula foto seorang penyanyi dan pelakon Naim Daniel di laman sosial mengenakan pakain tentera zi@nis Isr@el.

Bagi menjelaskan tentang kekeliruan itu, Naim Daniel memuat naik foto berkenaan di laman Instagram miliknya.

Dalam gambar tersebut, kelihatan seorang lelaki memiliki raut wajah mirip pelantun lagu Purnama itu sedang memegang senapang dan keadaan bahagian bawah badan yang mengaibkan.

Namun begitu, penyanyi berusia 24 tahun itu menafikan dirinya adalah individu dalam gambar itu.

“Selamat Hari Raya, bagi yang ada kemusykilan di Twitter semalam, INI BUKAN SAYA. Saya tidak terlibat dengan sebarang aktiviti ekst’rem!s rejim zi@nis. Stay safe everyone,” tulisnya di ruangan kapsyen.

“Saya tak pernah melahirkan dia ni” – Ibu
Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan selebriti berkongsi pelbagai reaksi ke atas gambar itu. Malah, ibunya Nora Taherah turut meninggalkan komen pada gambar berkenaan.

Artikel berkaitan: 6 SEBAB MENG4PA LSRAEL T4KUT PADA BRLGED AL QASS4M. RUPA2NYA INI SYAR4T WAJLB JIKA MAHU SERT4I MEREKA

Briged Al Qassam adalah sayap ketenter4an HAMAS mempunyai ser4mai 30,000 keangg0taan.

lsrael laknatull4h pula yang k0nonnya diakui mendvduki tempat ke-4 Tent3ra terbaik dunia memiliki keangg0taan seramai 720,000 orang masih belum m4mpu meranapkan pertah4nan Briged Al Qassam. Perlu ingat, lsr@el memiliki keupayaan ketenter4an yang cangg1h dan mempunyai sekutu rapat yang memberi dana dan sokongan padu kepada mereka.

Umpama langit dan bumi bukan kalau dinilai kedua dua pasuk4n.

Persoalannya, hari ini sudah masuk hari ke-39, lsrael masih gagaI mengambil tan4h Gaza walaupun sejengk4l!

1. Keber4nian komand0 Al Qassam dalam strategi peperang4n pelbagai

Sebahagian besar kem4tian tent3ra Israel adalah disebabkan oleh ser4ngan darat K0mando Al Qassam. Operasi dilakukan secara tersusun dan mesti dilakukan selama dua minit untuk melakukan serangan dan berundur semula ke terowong. Strategi yang menonjol adalah jerangkap samar yang mampu memusnahkan kereta kebal Isr@el dengan alat kawalan jauh.

2. Penubuhan skuad Amfibia Al Qassam

Buat pertama kali dalam sejarah, negara haram Isr@el dapat ditembusi melalui jalan laut. Mereka berjaya menyelinap ke sebuah kem tentera dan melakukan serangan darat secara berdepan.

3. Roket R-160 yang mampu sasar jauh

Roket ini mampu menjangkau sehingga 160km dan berjaya dilancarkan ke Haifa, bahagian paling utara negara haram tersebut. Tiada lagi tempat selamat untuk rakyat isr@el.

4. Senjata penembak tepat ‘GHOUL’ buatan sendiri

Sniper yang diberi nama Ghoul mampu mencapai jarak sejauh 2km sedangkan sniper biasa hanya mampu pergi sejauh 1km sahaja, Senjata ini dipercayai mempunyai keupayaan teleskopik.

5. Roket anti Iron Drome

Ini sangat memeningkan Isr#el dan sekutu rapatnya, Amerika.Sistem Iron Drome yang didakwa sebagai sistem penangkas roket terbaik dunia tewas di tangan Biged Al Qassam.Ini memalukan Isr#el dan Amerika sehingga memaksa Amerika mengeluarkan jutaan dollar untuk menyediakan teknologi baru iron Drome.

6. Pelancaran pesawat tanpa pemandu

Sekali lagi Isr@el dimalukan setelah Ababil, nama pesawat tanpa meandu pertama Briged Al Qassam membuat tinjauan udara di tanah haram isr@el.

Kehebatan ini diakui sendiri oleh Isr@el hingga terpaksa menanggung rugi dan malu teramat. Ayuh kita doakan kemenangan buat umat gaza dan palestin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *