Uncategorized

“Semuanya silap aku ingtkan dia hadam habit aku”. isteri mgaku hamil ank org lain. Aku sentap tp nekad.

Gambar sekadar hiasan. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Tolong siarkan kisah aku. Aku kahwin dengan isteri aku da 3 tahun.

Ada sorang anak yang comel. Aku dengan isteri aku dulu bestfren time study dekat U. Isteri aku dulu hot giler dan player. Aku takle dan tak terkira da brapa ramai boifren dia ade dulu. Tapi tiap kali dia ade masalah, dia tetap akan cari aku.

Daripada kawan smpai lah becinte, aku terima dia seadenye. Aku taklah ensem mana kalo nak dibandingkan dengan kecomelan dia. Habis study, kerja, kahwin, ade anak dengan dia. Awal2 kahwin semuanye berjalan lancar.

Sampai lah dia mengandung anak pertama. Aku rase life kami dah tak stabil lebih2 lagi pasal bab finance. Tapi dia yakinkn aku, semuanya akan cukup. Die tolong aku, daripada beli rumah, kereta,

barang2 anak, barang2 rumah semua dia tolong. Die tak kesah. Sebab dia tak kesah la, buat aku naik lemak. Aku biakan dia bayar semuanye. Duit aku just untuk aku guna pergi kerja, minyak moto, v4pe, game online aku, apa2 jelah barang keperluan aku.

Aku tak saving langsung untuk family. Dia slalu pesan dekat aku supaya saving, katenye kite tak taw ape akan jadi dekat future dan nanti. Tapi aku tetap degil, pada aku biar jelah dia sorang saving.

Duit aku mana pernah cukup nak saving2 ni. Banyak kali jugak la kami gadoh pasal hal ni. Pada aku dia suka mengungkit semua benda2 yang dia dah pernah bayar, dia macam tak ikhlas.

Tapi pada dia tak, dia tolong sebab kesian dekat aku tapi aku amek kesempatan pada kebaikan dia. Satu hari dia meng4muk, dia mintak cerrai, dia cakap dia menyesal kahwin dengan aku.

Dia penat dengan life yang tak berubah macam ni. Dia marah aku sebab katenye aku langsung takde usaha nak tmbah pendapatan family. Aku balik kerja petang just dok rumah main game online smpai pagi, memang silap aku dekat sini. Aku abaikan dia. Dia kerja ot hari2 balik lewat malam,

aku tak pernah tanya dia ok ke tak. Aku biakan dia balik terus tido. Macam itulah rutin aku dengan dia hampir setahun. Tapi tetap semua keperluan bulanan dia yang bayar, kerja rumah masak mengemas basuh baju pon mostly dia yang buat. Aku dengan life aku sahaje.

Aku biarkan dia keluar lari daripada rumah time dia meng4muk tu. Aku tak pujuk dia, dia pujuk diri sendiri. Bila dah ok dia balik. Silap aku sebab aku biarkan benda ini berlarutan sampai tahun ke 3 perkahwinan aku. Aku tengok dia macam dah hadam dengan habit aku, dia dah tak kesah.

Dia dah tak banyak cakap marah2 macam dulu. Kerap keluar malam dengan kawan2 dia. Terlampau rajin ot kerja smpai kadang langsung tak balik rumah. Tapi aku tetap percayakan dia, aku yakin dia boleh jaga diri sendiri dekat luar tu tanpa aku. Tengah tahun baru ni aku dapat berita yang isteri aku mengandung.

Aku happy g1ler. Dah lama rasenye takde baby aku rindu nak ada baby. Tapi aku tengok isteri aku lak tak happy. Dia kemurungan teruk kadang2 berminggu2. Termenung dan menangis. Aku fikir maybe pembawakan anak, em0si dia tak stabil sebab dulu time hamil anak pertama pon dia mood swing,

asyik menangis dan marah2 je. So aku takde lah nak lebih2 marah bagi dia str3ss. Satu pagi tu dia kejut aku daripada tido. Tibe2 dia tanya aku macamni, “Awak sayang saya lagi ke tak?? Awak ade perempuan lain ke?? Awak dah tido dengan perempuan lain ke??”

Aku rase soalan ni bdo dan anoying. Aku marah dia sebab tuduh aku bukan2. Tibe2 dia menangis. Dia cakap dengan aku yang dia mengandung anak orang lain, bukan anak aku. Dia mintak izin aku untuk cerraikan dia supaya dia boleh kahwin dengan laki tu.

Mereka dah kenal hampir setahun, laki tu pon taw yang isteri aku da berkahwin. Maka ggur la air mata aku. Aku tak tahu nak meng4muk ke, nak pkul dia ke, nak lari keluar daripada rumah ni. Aku blank, diam seribu bhasa. Dalam tangisan dia, aku dengar semua luahan dia. Dia cakap,

“Saya benci awak main game online hari2, saya dah lama sabar tapi awak buat tak endah, saya s4kit awak tak pernah nak teman hantar saya pergi checkup. Awak biarkan saya keluar dengan kawan2 saya. Awak tak pernah tanya saya pergi mana. Saya balik lambat pon awak tak pernah tanye saya dekat mana.”

“Bil2 semua saya yang bayar padahal tu semua tanggungjawab awak, gaji kite lebih kurang sama tapi kenape saya bole saving tiap2 bulan. Awak langsung habis duit macam tu je. Paling saya tak bole terima, haritu saya tanye knape badan awak ade tanda l0veb1te tapi awak tak nak explain apa apa.

Awak diam saja, saya makan hati, saya keluar lari dari rumah pon awak tak cari pujuk saya” “Saya ni isteri awak yang sah tapi awak berbulan2 tak sentuh saya. Awak boleh pulak tengok prno tapi langsung tak teringin nak sentuh saya ni isteri awak.

Kadang2 malam saya tunggu awak masuk tdo tapi awak bz main game smpai pagi. Saya dah lama menangis awak tak tahu.” “Laki lain senang2 je puji2 saya cakap saya cantik, ajak saya keluar hari2, belikan saya macam2 wlaupon saya tak mintak, tapi awak ade tak buat semua tu untuk saya?takde.

Kalau awak ade perempuan lain awak bagi taw lah saya. Saya dah tak kesah. Saya nak cerrai, saya nak kahwin dengan laki tu. Laki tu takde pape pon tapi saya tak kesah yang penting dia sayang saya lebih daripada awak.” Statement dia betul2 buat aku sentap. Ye memang totally salah aku. Terlalu banyak salah aku.

Salah aku sebab, aku biarkan dia bayar semua bil2 tu dan tak bagi nafkah. Salah aku sebab aku main game online aku abaikan dia tiap malam. Salah aku sebab aku biarkan dia keluar dengan kawan2 dia, ot hari2 balik lewat, salah aku sebab tak teman dia pegi checkup bile sakit.

Salah aku sebab tak jaga hati dia, aku tak explain btul2 pasal l0veb1te dekat badan aku tu. Aku biakan dia fikir bukan2 dan lari rumah, aku tak pujuk dia. Sungguh tu bukan l0veb1te macam yang dia pikir, aku pon tak tahu knape ade kesan tu dekat belakang aku.

Aku berani sumpah aku tak pernah tido dengan perempuan lain. Tapi semuanya dah berlaku. Dia dah mengandung anak laki lain. Aku menyesal tak jaga dia elok2. Aku minta maaf pada dia. Aku cakap sungguh2 aku takde perempuan lain.

Disebabkan ini, dia rasa bersalah. Berminggu kemurungan. Katenye dia rindu dekat laki tu, hati aku pedih. Tapi aku tak sanggup nak lepaskn dia untuk orang lain. Aku try fix hubungan ni. Bagi dia masa untuk habiskn fasa2 kemurungan tu. Sampai dia plan nak gugurkn baby tu tapi baby tu da berny4wa.

Aku lagi la tak sanggup. Aku hanya mampu bersabar, berdoa, dan cuba berubah untuk dia. Yang pasti aku tak kan cerraikan isteri aku. Aku taw aku rugi kalau kehilangan dia. Mana2 laki yang dapat dia memang sangat2 beruntung. Aku je yang bdoh, lambat untuk sedar.

Aku ambil keputusan untuk memaafkan dia, aku terima anak tu walaupon bukan anak aku. Aku sayang family ni. Aku janji pada dia yang aku akan berubah. Aku mintak dia janji jangan cari2 laki tu lagi. Kalau ikotkn hati, aku nak saje cari laki tu bunh dia, bukan aku tak tahu dia kerja dan tinggal dekat mane.

Tapi ikut kan kewarasan memang semua yang terjadi salah aku. Isteri aku daripada dulu mana2 dia pegi memang ade saje jantan2 nak dekat. Aku yang salah sebab mencipta peluang tu pada orang lain. Masa berlalu isteri aku nak dekat due, aku rase excited prepare barang2 baby same2 dengan dia.

Hari2 aku makin sayang dia. Hari2 sebelum pergi kerja aku peluk cium dia, msg hari2 aku bagitaw aku sayang dia. Aku dah nampk em0si dia makin stabil. Dia cuma nak kan perhatian aku. Aku dah tak buat perangai macam dulu. Aku sayang isteri aku.

Pada laki tak guna tu, ko cakap ko sayang isteri aku, kalo btul sayang meh la datang jumpe aku dan mengadap aku. Bagitaw aku depan2 yang ko nak kahwin dengan isteri aku. Mane ko hilang time isteri aku sarat macam nk. Acah2 bertanggungjawab kunun. Puiihh. Satu hari nanti ko jangan brani2 datang dan nak tuntut anak n. Ini anak aku!!

Sumber Kisah Rumah Tangga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *