Uncategorized

Sy g rumah jiran. Sy perasan ada sliper suami kat tingkat 6 terus sy turun bawah tengok motor dia ada. saya jerit sekuat hati jiran2 smua keluar hairan siapa jerit.

Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

hidekn profile saya, saya dan suami bercinta 7 tahun dari zaman sekolah, kemudian kmi menikah selepas 7 tahun bercinta, pada awal perkhwinan semuanya indah belaka, sangat bahagia. Hingga selepas saya hbis berpantang anak prtama.

Saya brgurau gurau dgn suami, tidur bawah keti4k dia, smbil main fon dia, suami dah nak tidur dan biarkan saya main fon dia, trkejut saya bila lihat msg dia dgn pegawai dia yang save kak ina, brsayang sayang, hntar gmbar selfi semua. wktu brtunang dia pernah bgtaw kak ina tu kak angkat dia

Mak mrtua pun selalu bgtaw kakak angkat dia selalu kasi n kirim macam2 kt husband, telekung, biskut, kek n macam2 la. tak sngka saya pegawai yang kami sngka kak angkat tu terangkat rupanya.

perempuan tu wife orang, tapi masih nak attention suami saya slepas suami dia khwin kali ke 2 sebab dia mandvl, saya mengamuk n mrh dan dah meroy4n dah malam tu, saya takbleh kawal mrh saya bila tgok chat dyaowg, siap berselfi bagai.

suami smpai menangis merayu cium kaki saya mntak maaf sebab sakitkn hati saya, kemudian dia baling fon dia dan patahkan sim, taklama pulak tu suami saya berhenti keja.

Pada mulanya, saya rsa tenang bila suami dah tak kerja sekali dengan prmpuan tu, 6 bln slepas tu, saya tgh tdo ptg ngn anak saya, ttba ada msg masuk, saya macam tu no prmpuan tu, sebab suami saya dh tukar pakai fon touch light masa tu,

takda wasap dan tukar nombor baru, tapi tak sangka perempuan tu tahu ni baru dia dan msg “i miss you too”. trgamam saya wktu tu, wktu tu suami keluar pergi rumah sewa untuk player bola, suami balik terus saya ser4ng.. suami cakap pmpuan tu y gila bayang n tringatkan suami lagi.

saya takpercaya dan malas nak brtekak, kami brbaik balik. tak lama pulak tu saya pulak resign keja jd full housewife, selepas setahun suami tukar no baru lagi, dan tertinggal fon, perempuan tu hantar msg “good luck, main elok2, takyah reply”.

Hancur hati saya. macam mna perempuan tu thu no suami sdgkn suami dh 2 kali tukar no baru. suami hbis game saya terus mintak dia terus terang, tapi suami still tak mengaku. saya sedih n slalu fkir bukan2 tapi saya layan suami dgn baik,

kmi tnggal ngn mak mrtua sebab suami belum mampu nak sewa rumah, suami brusaha mncari kerja tetap y mnjamin masa depan keluarga kmi. saya dan anak menemani suami interview, alhamdullilah suami dpt dan perlu tggu panggilan untuk kursus kt pulapol,

suami bawak jumpa kekawan, ttba husband mntak no salah sorang tu, kwn suami cakap, “hang ni brapa no telefon yang hang pakai” husband cakap suruh save smua. saya dah start tak sedap hati, tapi saya ignore ja.

3 hari sebelum suami ke pulapol, saya selalu main fon suami kecuali tak pernah buka wasap dia, sebab dia tak kasi.. sebab dia taknak ada orang tgok dia online. saya pun tak pernah buka.

kalau nak buka saya akan tutup data dlu, takda apa2 pun.. tapi ada kontak perempuan tapi smua save kak. saya tak curiga pape, malam tu sebelum tdo suami off fon, pagi tu saya bngun terus on fon dia, ada msg masuk missed call dari pegawai kakak angkat dia,

terus saya call pmpuan tu n tnya kenapa gdik sgt dok call suami saya, dia cakap tgok baik2 sapa yang contak sapa. sapa y cari sapa. dan dia warning saya, ingat suami saya tu lelaki. terus dia letak dan block saya, saya kejut n soal suami.

suami mrh dan terus keluar. selama suami nak masuk pulapol, suami pulun cari duit untuk saya dan anak dan juga untuk diri dia spnjang kt sana. dia cakap ada kwn dia kasi sayailing rm200, fon kecik snng nnty nak cntatak pape.

selama suami kt pulapol selalu dia menabung kt public brgayut ngn saya, smpai la oneday tu dya contak saya pakai no kwn dia katanya. saya pulak pergi kerja smntara tggu suami balik, suami suruh saya hntar msg kalau nak kluar kt dia,

saya segan la tu bkn no dia, tapi suami mrh, suami slalu kol lama2 macam fon dia pulak, smpai la suami habis kursus terus balik, mula2 balik dia jumpa saya, ambik moto untuk nak guna, spent time sebab lama tak jumpa,

tapi suami taktdo kt rumah, dia balik tdo kt asrama smntara dpt tmpat posting, bila dpt tmpat posting n rumah saya cuma pergi cuci n bersihkn dlu, saya still stay kt rumah mak smpai hbis knuri, hbis knuri bru saya balik rumah suami.

spanjang saya tinggal dengan suami, saya rsa sedih, mngkin sebab sblum ni dia orang awam, ttba jd anggota, sebelum ni stiap mlm tdo peluk, tetiba kdang2 takdpt tdo sma2. saya rsa pelik kkdang masa hbis keja suami dh lama,

tapi suami tak balik, kkdang dia balik terus cpat2 kluar n cakap ada keja. Pernah satu hari saya pergi rumah jiran, saya perasan sliper suami kat tingkat 6 terus saya turun bawah tengok motor dia ada.

lama juga dia buat perangai macam tu, cakap nak p riking tmpat, dan macam2 la alasan, rupanya kt rumah kwn bujang dia. apa yang buat saya sedih, saya dpt thu no y dya cntak kt pulapol slama ni mmg no suami, siap letak gmbar profil pmpuan,

saya tnya spa pmpuan tu. dia cakap gmbar google ja, smpai la oneday tu saya buka fb husband nak stalk pegawai dia, tapi lain y saya jumpa. saya tgok ada dya search nma pmpuan, dan pmpuan tu gmbar profil no wasap husband yang 1 lg.

dan bila ingat balik nama pmpuan tu, ( saya tringat wktu naik kereta company husband sblum msuk angota, lesen perempuan tu, ubat muntah, pening n pregnancy test. saya tnya husband waktu tu, husband cakap kwn dia bawak janda,

tapi saya rsa curiga sebab kereta tu boleh dikatakan byk suami y pkai). berbalik pasal pmpuan tu, saya stalk pmpuan tu, dh ada 2 anak n wife orang, saya cari ig dia dan stalk saya jumpa.

trkejut boleh dikatakan kt post dia mesti kt caption tu ada no jersi suami.. lepas tu kt wish hari bapa pulak dia wish kt bapa dia n ehem2 dua huruf depan nma suami saya, bkn suami dia. drah saya brcerau terus saya dm n maki mrh dia,

dia mntak no fon saya. dia cntak saya, dia bgtaw suami saya tipu dia yang saya takt inggal dengan suami, saya tak hormat suami, suami saya tak suka saya. sekali kwn dia yang dok tingkat6 tu pun bersekongkol. buruk buruk kn saya.

depan saya bkn main baik mereka berdua. saya kol n teks kawan suami sound terus. smpai hati dyaowg, saya ingat dyaowg dh tak cntak rupanya husband dok mngayat dia, pmpuan tu slalu nak panaskn saya dan letak kt status wasap apa suami hntar,

video cinta, vdeo patah hati. kkdang suami hntar gmbaq tengah keja, gmbar selfi. saya pnas, tapi saya diam n gaduh ngn suami je, tak libatkn pmpuan tu.

pmpuan tu pernah juga letak status berpegang tgn ngn suami, boleh byangkn tak waktu tu saya tgh pregnant bby ke 3, bby ke2 saya dh gugvr sblum husband msuk pulapol, saya jd desperation..

tertekan sgt, smpai anak pun saya abai. saya stress sgt dgn sikap suami, dgn dh pndai pasword fon lepas balik dari pulapol, satu hari suami pergi kursus, sebelum p kursus duit dh hbis byk, sebab byar hutang n beli brg dpur, saya tgok suami macam stress lepas tgok balance yang tinggal,

tapi dia cakap hadap je la, slma kt pulapol saya tahu dyaowg brwasap, oneday tu pmpuan tu post status screenshoot msg dia dan husband, i miss you, imissayaou. dan paling sakit hati, suami cakap kt dia “isteriku” saya dh takbleh kawal marah saya,

bayangkn rumah saya tingkat 2, saya jerit sekuat hati call suami, sedih, mrh, sakit sgt. lepas jerit bru saya sedar jiran2 smua keluar n dgr n hairan knpa n siapa jerit, lantak la waktu tu.

saya msg pmpuan tu, last2 pmpuan tu mengaku y pmpuan tu still layan husband sebab nak dptkn balik segala yang dia dh bagi kt suami, duit rm2k, cincin emas corak sempoa, jam guess, bju hnm, n macam2 brand lg la, kasut nike, glove puma, perfium, n byk lagi la brg.

pmpuan tu mngaku no yang suami pkai n handfon suami yang satu lg tu fon dia, 2 handfon dia kasi suami, dan syiling rm200 slama suami brgayut ngn saya tu, dia y kasi, bukan tu ja,

suami spend duit rm4000 nak p kursus dia yang tlong suami cari duit. terkejut saya, slma ni dia byk bntu suami saya, tapi suami saya byk tipu dia dan saya, dia pun dh malas nak mntak kt suami, sebab suami dh tak layan n block no dia.

wktu saya nak brsalin suami hntar balik kg, suami slalu vc apa dia buat, kkdang ngah mkn pun dia vc smpai p toilet smua dia vc. ttba fon saya rosak, saya tak bleh cntak husband, pkai fon mak saya line slow, spnjang dlm pntang.

Suami dpt cuti 2mngu, tapi suami kluar awal pagi lepas check kuning, ptg or mlm bru dia balik, tak tahu dia prgi mna, dia slalu stress tak ckup duit, kiranya selama brpantang tu suami takda pun kt sisi.

Takmacam anak first ada ja kt sisi, bakarkan tungku, siapkn apa y patut, anak 2nd ni dia cuma bawak check up bby terus keluar, cukup 60 hri bru suami p ambik kt kg, yang pelik sblum 2hri dia nak p ambik, dia call dia cakap hujung2 nyawa, n bru ada duit skit n dpt bayar line fon sebab tu bru contatak saya, esok tu saya call pkai no ayah n mak dia lansung takangkat,

lepas 2 hari bru angkat… trkejut saya bila masuk rumah, ada beg baju suami ngn bju2 branded,jacket, jam mahal, slalu kalau brg macamni kalau dia p jalan n mkn angin je. saya perasan ada sketchers merah, saya soal suami. takut klaw perempuan kasi lagi ngn jeans baru,

bju renoma baru, jam baru n cincin baru. hairan cakap takda duit tapi mna dpt semua tu, saya macam nak nngis sebab dia takda kt sisi saya, saya pun takpush dia tkut tertekan takda duit, balik semua brg bru. sliper pun baru adidas.

mujur ada bby, saya sibuk urus bby smpai tak berapa nak fkirkn smua tu sgt. nak di jadikan cerita suami buat casing fon, gmbar dia. saya perasan kasut sketchers merah tu, saya soal suami kt mna gmbar ni,

sebab nmpk atas bukit n laut, suami cakap kt ipoh. saya tak sedap hati. saya thu tu cable car langkawi. hancurnya hati saya, saya prcaya dia. tapi boleh pulak dia enjoy kt langkawi menangis saya. Saya trfikir suami pergi ngn sapa, ntah perempuan.

taklma pulak tu, tahun ni puasa, saya n husband bergurau happy sma, suami layan saya baik, bahagia sgt tapi sapa sangka, waktu tgh tdo, husband ngntuk sgt, ada msg wasap msuk, taklma pulak tu call. suami mamun agaknya dia buka fon, tapi saya tak nmpk pasword, dia kasi saya.

saya tgok msg chat dia ngn betina lain pulak… dok bersayang2, caring betul ngn pmpuan tu… tgok pmpuan tu brkarier juga.. saya nak screenshoot, tapi tertutup pulak, taksmpat saya nak buka contatak dia n tgok chat dia ngn perempuan lain.

perempuan ni bru kenal je, tapi chat macam dh lma kenal, siap dok lawan selfi bucuk masham semua ada, awak comel la, macam2 ayat suami saya bg, nak termuntah. slama ni saya mkn jnji n kata manis dia.

ingat pada saya je, tapi pda ramai perempuan lgi. saya nak tinggalkn suami, tapi saya sayangkn dia, kalau saya tinggal. saya takkn pandang dan patah balik lagi, dan saya juga fkirkn anak2.

Saya takda apa2, saving takda, keja takda, transport smua takda, macamna kdaan anak2 saya. kisah ni cuma untuk berkongsi, lelaki yang sweet baik, caring, sbnarnya mngkin bu4ya paling berjaya.

Paling menyedikan sangat bila melihat anak saya menangis dan berkata teringin sangat nak makan itu makan ini sebabnya saya tidak termampu berikan

Terima kasih KRT sudi nak mendgr luahan Saya. Dan Saya harap saya boleh dengae kata2 nasihat yang baik UTK saya. Saya ringkas kan sja dengan luahan saya ni, saya ibu yang mempunyai 5 orang Anak.

Saya kecil hati dengan perangai suami dah lama. Sewaktu saya bersalin Anak pertama suami berikan duit gaji kepada ibunya tapi tidak pada saya sampai mentua tegur kenapa Anak saya tidak dipakaikn minyak kayu putih saya cakap macamna nak pakaikan saya tiada beli.

Mentua pun bising masa tu cakap buat Anak ja pandi tapi beli barang Anak tidak tau. Masalahnya macamna saya nak beli kalau suami tak bagi duit. Selepas tu bulan ke bulan tahun ke tahun perangai suami lain dah silap sikit tangan akan sampi.

Pernah saya terbuka HP ternpk suami ada FB lain atas nama perempuan dan perempuan yang suami add semua perempuan sksi. suami suka baca dan tgk wayang luc4h ( ini suami tak tau saya npk ni).

Saya pernah ternampak suami ambil sendiri gambar kemaloan dia tapi bila saya tanya dia cakap orang send sedangkn saya tau benda tu dia punya sendiri. Dari start situ lah sedih betul. Tahun ke tahun FB tu pun dah tak ada kemungkinan kena spam.

Sekarang tengok wayang tak senonoh dalam Google je. ( Ni pun dia tak tau saya tau dia tengok benda2 bgni) jadi pertanyaan saya kenapa suka tgk benda bgtu sedangkn bini dah ada Anak pun dah ada.

Dari dulu suami ni suka lebihkan kawan dan fmly dia. Pernah 1 MLM dia keluar nak jumpa kawan time tu sikit rumah kena masuk pencuri. Nasib lah Allah sayagkn saya dan anak2.

Dengan kawan dia boleh bagi pinjam duit tapi saya selama kawin tak pernah diberikan duit nafkah. sikap dia yang lebihkan kawan buat saya kadang2 marah. Sebab bila kawan ajak kemana2 dia akan ikut tapi bila saya dan anak2 minta sesuatu ada saja alasan.

Paling menyedikan sangat bila melihat saya menangis dan berkata teringin sangat makan itu makan ini sebabnya saya tidak termampu berikan tapi bapa Dorang boleh pula makan sana sini jalan kesana sini dengan kawan2.

Sebenarnya BYK lg saya nak luahkan tapi penat dah rasanya. kadang fikiran sempit MACAM nak lari je tapi saya tau kalau pun saya lari dia tidak akan kisah sebab saya dah pernah buat dulu bawa Anak keluar berbulan2 tapi sikit pun dia tak cari dan telefon untuk tanya khbar Anak tau saya.

saya yang balik kerumah sebab rindukan suami. sebenarnya suami saya baik memang baik tapi perangai dia yang suka lebihkan kawan keluarga dan suka tengok wyang luc4h tu buat saya tidak suka. bila di tegur mulalah jadi pergaduhan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *