Uncategorized

2 tahun keja kat australia petik buah. Balik je malaysia wife dh sarat 7 bulan, tp wife cakap itu anak saya.

Gambar sekadar hiasan. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Asalamualikum..maaf bertanya. Saya kerja kt Australia.. Musim pkp nie dok tersekat kt Australia lg.. Selama 2tahun xbalik Malaysia.. Berkawin dah 5tahun tp tkda rezeki nak ada zuriat..

Baru ni dpt la balik Malaysia sbb kerja pun dh stop kt Australia.. Tiba2 balik je wife dah pregnant 7bulan.. Pening juga la. Tiba2 boleh pregnant kan. Mcmna ye bukan curiga dgn wife. Tp dlm masa 2tahun tak bersama boleh pregnant x ye..

ada x pengalaman mcmni ye.. Serbah salah sy skrg nie. Maaf ye sy serabut xtahu nak fikir mcmna.

Sambung cerita saya yang wife mengandung 7bulan. Yg sy keje Australia tu. Ingat x yg kata buah tu. Asal Australia je buah hahaha. Berbalik pada luahan sy artu. Saya mmg la dh tau tu bukan anak sy. Tp nk sedapkan hati sy je Dan nk luahkan sbb xtahu nk luahkan kt sapa family pun tkda .

Dh megadu dh kt makhmh syariah tentang nasab anak tu nnt.. Sbb xkan sy nk bg nafkah kan… Dan ada juga terbaca komen ni cerita fake la ape la.. Nak bgthu ye puan Dan encik2 kat dunia ni tkda yg mustahil.. Wife sy cur4ng. Dan pregnant anak org lain..

Skrg wife sy xnk ngaku Dan asyik kata tu anak sy kira nya dia tu isteri yg baik la kata kan padahal benda sy dh boleh fikir dah mcm2 alasan dia sy minta jujur je pun xnk . Dan lepas bersalin sy check dna budak.. Ada yg kata sy bodoh la lurus bendul laa.. Kalo awak2 semua kt tmpt sy kan tkda bukti apa semua xkan awk nk tuduh meluluh je isteri awk tu lg2 dia pregnant..

Bukti just dia pregnant jex tahu anak laki mana. Dan sebelum sy luahkan kt sini sy dh megadu kt pejabat agama dh.. Ada yg komen gelak Dan hina apa semua.. Korg xrasa ape yg sy rasa.. Mogaa 1hari yg komen gelak Dan hina nie rasa mcmna Sy rasa.. Terutama isteri2 yg komen kata mcm2 tu. Berhati2 bila komen tkt terkena diri awok pulak kan. Jgn Marah ye. Sekian luahkan sy

Ini antara respon dari warganet tentang isu cur4ng isterinya sepanjang dia berada di Australia.

Nafisah : Biasalah bro… Skrg keyboard warriors ni suka kecam… Kdg2 kita dah tau penyelesaian, tp sbnrnya kita nak tmpt utk kongsi. Kdg nak cerita ps family atau kwn, kita xnak nnt makin buruk. Dlm krt ni, profile hide, so xlah segan. At least terlps jugak beban yg terbuku kt hati. Xpelah sy doakan apa yg saudara lalui ni Allah bantu sehingga akhir. Byk2 doa dan mengadu pd Allah.

Fatimah : Kan tt dah bg tau mse post yg first tue.. dye serabut n xboleh nk pk.. myb dye xde tmpat nk meluah time tue.. dye mestilah dah tau wife nye pregnant bkn ank dye.. cuma kata org.. nk sedapkn hati.. supaya xde bnde buruk n bukan2 yg dye buat kat isteri dye utk lepaskn kemarahan.. tue yg buat luahan… Sbar ye tuan tanah.. nt sambung lg utk part 3 n seterusnya… Semoga diberi kesabaran n dipermudahkn segala urusan…

Nell Yahya : Kdg luahan dlm krt ni tergantung ceritanya, mcm tak logik, tu yg myebabkn byk komen² mpersenda or tak msuk akal bg tt. Cuba klau nak meluah tu bg detail sket supaya kami² yg mbaca dan mgomen ni yakin dan faham.

Dah la kami ni tak bergaji, tak kira siang atau mlm duk fikir dan cuba mgatasi mslh yg semua tt luahkn. Cuba tt pulak komen, mcm mna ye nak bg pandangan pd conffesion tt yg kabur, samar dan kelam…seolah² cerita rekaan sinetron. Klau nak org bg pendapat / pandangan, isi biar jelas dan padat.

Tak perlu la tt smpai nak mdoakan benda yg tak baik pd org lain, sb doa tu akn berbalik pd tt jugak nnt. Kebykkn yg komen pun bdasarkn cerita tt sdiri, hbis klau cerita tu mcm tak logik atau tak myakinkn fans krt…knape nak terasa… Kata nak minta pendapat… Semoga urusan tt Allah permudahkan, gud luck bro.

Aswal Mia : Bagus walau dah tahu istri salah tapi masih nak cari bukti utk lebih menjamin tt.. bukan lurus atau bodoh tapi lebih kepada matang berfikir utk selesaikan masalah dgn baik n cukup buat si istri nanti terdiam bisu dgn bukti2 tu. Diam bukan bermaksud mengalah atau biarkan tapi diam dalam senyap bertindak dgn bijak. Semoga semuanya di permudahkan segala urusan awak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.